Oct 17, 2012 - Fragmente din carte    No Comments

Dumnezeu, ori destinul, ce a fost de partea mea ca să scap de moarte, a luat viaţa altcuiva

Chemat la Corpul de Gardă, m-a întâmpinat mama însoţită de doamna Jamela, o vecină de-a mamei al cărui soţ lucra la secretariatul Poliţiei din Caransebeş. Ne-am îmbrăţişat îndelung cu ochii în lacrimi. Am fost învoit de maior o zi pentru a sta împreună cu mama. Au venit la Sibiu la o cunoştiinţă a Jamelei(Jamela mă iubea mult, pentru că nu avea copii). Din discuţiile cu mama:
-Bine ai făcut că n-ai venit acasă în permisie. În oraş toată lumea e îngrozită de cele întâmplate acum două săptămâni. Te-au căutat acasă oameni de la Poliţie, împreună cu procurorul Dobreanu şi şeful Poliţiei, vecinul nostru, Boica. Ştiam că vei fi cautat. A venit la mine o fată a lui Boica. Ea mi-a zis că dacă Nicu e acasă, să dispară imediat că vin să-l ridice cei de la Poliţie. Au venit şi le-am spus că eşti în armată şi că nu ştiu unde. Au plecat şi l-au luat pe Ghindă din atelierul de cizmărie. A doua zi, în piaţa lemnelor au fost aruncate două cadavre – al lui Ghindă şi al unuia Golescu, ce lucra la o tinichigerie langă poştă. Erau împuşcaţi în cap. Lângă ei, o tablă pe care scria…(a inceput să plângă în hohote, luându-mă în braţe)…tu erai pe listă, l-a luat pe Ghindă în locul tău fiindcă nu te-au găsit.
M-am cutremurat. Presimţirile mele păreau a se împlini, dar am scăpat. Dumnezeu ori destinul ce a fost de partea mea ca să scap de moarte, a luat viaţa altcuiva.

Comments are closed.