May 6, 2014 - Fragmente din carte    No Comments

Mărturie a genocidului comunist stă astăzi „Râpa robilor“ din marginea Aiudului

Mărturie a genocidului comunist stă astăzi „Râpa robilor“ din marginea Aiudului, unde zac mii de robi anticomunişti morţi în închisoare.
Mausoleul ridicat din iniţiativa inginerului Ghiţă Brahonschi reprezintă un pios omagiu martirilor căzuţi aici şi o mângâiere pentru familiile acestora, care vin în fiecare an la „Ziua Crucii“ a se ruga pentru ei. Se fac diverse speculaţii de către partidele istorice, în special P.N.Ţ.C.D., de a susţine că la Aiud majoritatea deţinuţilor au fost membrii ai Partidului Naţional Ţărănesc.
Este un neadevăr: la Aiud n-au existat decât legionari, aduşi aici de către mareşalul Antonescu, apoi de comunişti. Cât am stat în închisoare n-am auzit de niciun ţărănist sau liberal. Au fost profesori universitari, generali, academicieni, intelectuali de seamă, dar fără apartenenţa politică. Preponderentă era intelectualitatea legionară, mai bine zis „elita legionară“, demnă şi intransigentă la toate încercările organelor comuniste, de a se dezice de legionarism şi a lupta împotriva comunismului pentru care au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Întregul plan de reeducare şi „spălare a creierului“, iniţiat de conducerea închisorii în frunte cu colonelul Crăciun, a eşuat.
Urmare a fost înăsprirea regimului prin înfometare şi pedepse aspre cu izolări la „Zarea“. Am făcut această paranteză pentru adevărul împotriva neadevărului, scriind aceste rânduri după întoarcerea mea de la Aiud, cu prilejul comemorării martirilor de la „Râpa robilor“.

Comments are closed.